Merlin es queda amb Metrovacesa i crea un gegant immobiliari del lloguer

La socimi Merlin Properties ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que ha arribat a un acord amb Banc Santander, BBVA i Banc Popular per integrar Metrovacesa el seu capital i crear així el major grup immobiliari espanyol d'actius patrimonials i residencials en lloguer.

Merlin es queda amb Metrovacesa i crea un gegant immobiliari del lloguer

 


 

 

 

 

 

 

 

La socimi Merlin Properties ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que ha arribat a un acord amb Banc Santander, BBVA i Banc Popular per integrar Metrovacesa el seu capital i crear així el major grup immobiliari espanyol d'actius patrimonials i residencials en lloguer.


Segons els termes de l'acord anunciat, l'actual Metrovacesa es dividirà en tres parts: una unitat de negoci patrimonial terciari, que s'integrarà directament a Merlin (empleats inclosos); una residencial, que inclou el patrimoni immobiliari residencial i que s'integrarà en Testa, filial de Merlin; i una tercera que aglutinarà el sòl i les obres en construcció en una societat de nova creació.


Després de concloure la integració, Merlin, a la vegada, es dividirà en dues societats. Una d'elles ostentarà la cartera de patrimoni terciari (oficines, centres comercials i logístics), que neix amb una superfície total de tres milions de metres quadrats, un valor de 9.317 milions d'euros i capacitat de generar rendes de 450 milions d'euros. L'altra signatura integrarà tot el patrimoni d'habitatges en lloguer de les dues societats, valorat en 980 milions d'euros, que facturarà uns 35 milions d'euros.
 

Santander tindrà el 21,95% de Merlin


Com a resultat de la integració, Santander, actual accionista de control de Metrovacesa amb un 70%, aconseguirà una participació del 21,95% al capital social de Merlin i un 46,21% al capital social de Testa Residencial, la signatura que aglutinarà els lloguers d'habitatges.


L'acord donarà origen al primer grup immobiliari espanyol i un dels majors d'Europa, atès que sumarà actius per valor total de 10.297 milions d'euros, segons van anunciar les dues empreses. La integració de les dues companyies es produeix just un dia després que Merlín hagi tancat la compra de Testa a Sacyr i amb prou feines uns mesos després que Metrovacesa, actualment controlada pel Santander, conclogués la seva reestructuració.


L'operació està subjecta a l'aprovació en les respectives juntes d'accionistes de Merlin i Metrovacesa que previsiblement tindran lloc al setembre, i s'executarà en diferents fases mitjançant escissions i ampliacions de capital de les empreses.


L'anunci de la fusió de la socimi i la immobiliària que presideix Rodolfo Echenique s'acorda just un dia després que Merlin hagi tancat la compra de Testa a Sacyr i amb prou feines uns mesos després que Metrovacesa conclogués la seva reestructuració.


Merlin signa un crèdit de fins a 320 milions


La socimi Merlin Properties ha subscrit avui un crèdit revolving (de disposició flexible) per import màxim de 320 milions d'euros a cinc anys que destinarà a l'actual programa d'inversions que està duent a terme la companyia i a finançar noves adquisicions.


Segons ha informat avui Merlin a la CNMV, el crèdit revolving ha estat signat amb 12 entitats financeres i té previst utilitzar aquests fons de forma gradual per al programa d'inversions que l'empresa té en curs.


El crèdit té un tipus d'interès 140 punts per sobre de l'Euríbor. Amb els projectes previstos, Merlin augmentarà en més de 471.000 metres quadrats de superfície bruta arrendable (SBA) els actius en propietat en els principals corredors logístics de Madrid.


Els fons serviran també per finançar la construcció de l'edifici d'oficines Illa Chamartín, situat en la confluència del Passeig de la Castellana i el corredor de la A-1, així com para noves adquisicions. Segons informa la companyia a la CNMV, aquesta línia de crèdit compleix amb les recomanacions de l'agència de qualificació Standard & Poor's.

 

Descarregar  pdf Circular

tornar al llistat

 

Destacamos