Així són els préstecs per a reformar un habitatge

Quan tenim urgència de comprar o vendre un habitatge qualsevol època ens sembla bona

Així són els préstecs per a reformar un habitatge

23 DE DESEMBRE DE 2019
 
Quan tenim urgència de comprar o vendre un habitatge qualsevol època ens sembla bona. Durant les vacances de Nadal tenim més temps per a mirar les condicions d'una casa, en el cas de comprar-la, o bé de triar bé al comprador, en el cas de voler vendre-la, però, és realment bo fer aquestes operacions en les vacances de Nadal?
 
Aconseguir millors preus
 
Per norma, com hi ha menys demanda i oferta en aquestes dates, un avantatge és que es poden aconseguir millors preus. Els qui estan ansiosos de comprar o vendre ho fan de manera ràpida perquè veuen com el mercat s'estanca i hi ha menor moviment durant les vacances nadalenques. Hem d'aprofitar aquestes oportunitats.
 
Segons les necessitats de cada client
 
Vendre o comprar durant les vacances de Nadal no és ni bo ni dolent, perquè depèn de les necessitats del client i del seu perfil. Així ho veu Maribel Martínez, gerent de M&M Team Assessors Immobiliaris. “Tinc empreses compradores que veuen interessant comprar a la fi d'any per a compensar els seus balanços, clients que prefereixen esperar uns mesos perquè intueixen que compraran millor, venedors que al contrari, pensen quan més aviat possible venguin, donades les circumstàncies del mercat actual, serà millor perquè vendran més car”.
 
Segons la gerent immobiliària, no es tracta tant de dates i èpoques de l'any sinó de les necessitats o interessos de qui compra o ven.
 
Per a Leandro Negre, gestor de Patrimonis Immobiliaris, tant financeres com comercials qualsevol moment de l'any és bo per a comprar o vendre, “depenent del que aconselli en cada cas l'assessor fiscal i de la conjuntura econòmica i política tant nacional (principalment) com a internacional.
 
Negociacions amb el comprador-venedor més ràpides
 
D'altra banda, Leandro Negre explica que pot ser bo vendre durant les vacances de Nadal, si s'escriptura en aquestes dates, ja que el venedor es deslliga del pagament de l'IBI del següent any i anímicament està més disposat per a acabar amb el procés al més aviat possible. “També és bo comprar perquè les negociacions són més ràpides”.
 
Més temps per a fer tràmits
 
Moltes persones aprofiten les vacances de Nadal per a ultimar els tràmits que porten a la compra o venda del pis, ja que és un procés lent que precisa de dedicació i, en el dia a dia a vegades no hi ha temps. En aquesta línia, Leandro Negre veu que els tràmits es compliquen i són més lents durant aquestes dates, ja que una gran part del personal d'Ajuntaments, notaries, registres de la propietat, gestories etc. estan de vacances.
 
Els usuaris estan per altres coses
 
Ruth Blanco, gerent en RB Immobiliària, i presidenta de l'Associació Nacional de Dones Professionals del Sector Immobiliari (AMSI) és de l'opinió que no és bo comprar o vendre habitatge per Nadal. “No és que sigui bo o dolent, és que aquestes són dates en les quals tots estem per a altres coses, com són  la família, les celebracions, els regals. etc. A cap propietari li va bé que li portis visites en aquests dies i els compradors tampoc estan amb ganes de visitar habitatges. D'altra banda, els períodes de vacances escolars, solen ser menys productius que els lectius”.
 
La professional incideix en el fet que pot donar-se que s'escripturin habitatges abans de cap d'any per necessitats fiscals, “però durant el període de vacances de Nadal, la majoria aprofitem per a estar amb les nostres famílies”.
 
Pressa per tancar l'any
 
Maribel Martínez explica que existeix l'efecte “tancar l'any”, “alguns estan més disposats a tancar per a acabar l'any, anar-se de vacances amb el pis venut o comprat i començar el curs en la nova llar”.
 
Prepara't per a reunir i analitzar documents i uns altres
 
És el moment de reunir tota la documentació que ens demanen en la compravenda d'una casa. És una acció enutjosa que sempre treu temps, per tant, en període de vacances sempre podem preparar la documentació necessària.
 
És el moment de posar la casa a punt
 
En el cas que vulguem vendre la nostra casa, durant les vacances podem posar-la a punt. Tirar el que no volem, endreçar, organitzar, netejar, pintar, decorar i arreglar aquelles coses que mai fem i que són necessàries quan hem de mostrar la nostra casa als possibles venedors.
 
Quina és la millor època per a comprar-vendre?
 
Per a Ruth Blanco les millors dates solen ser a partir de febrer-març fins a finals de juny, i d'octubre a novembre. “El pitjor mes, per dir-lo d'alguna manera, és desembre, ja que entre el pont del 6 al 8 i les festes de Nadal, és poc productiu; i agost, en el qual una gran majoria de la població aprofita per a agafar vacances”.
 
Per part seva, Leandro Negre explica que per a vendre, els millors mesos són juliol i setembre.

 

Descargar  pdf Circular

regresar al listado

Destacamos